Loading

ОБЯВА

17 Jul '21

Покана за пилотно демонстрационно прилагане на мерки за намаляване на отпадъците в крайбрежната зона, носени от вливащите се в морето реки

 

„П-Юнайтед“ ЕООД има удоволствието да Ви покани да присъствате на пилотно демонстрационно прилагане на мерки за намаляване на отпадъците в крайбрежната зона, носени от вливащите се в морето реки.

Събитието ще се проведе на 20.07.2021 г. (вторник) от 10:00 ч. в Екопарк за биоразнообразие и алтернативен туризъм "ВАЯ" на река Чакърлийка, вливаща се в Бургаското езеро (Вая).

Пилотното демонстрационно прилагане на мерки за намаляване на отпадъците в крайбрежната зона се провежда с подкрепата на Фондация „Виа Понтика“ и е част от кампанията ,,Нашето Море – Нашето Бъдеще*. Целта на кампанията е прилагане на мерки за намаляване на отпадъците, популяризирането им и повишаване осведомеността на жителите и гостите на гр. Бургас.

 

*Кампанията ,,Нашето Море – Нашето Бъдеще се провежда с финансовата подкрепа на ЕС по проект „Иновационни техники и методи за намаляване на морските отпадъци в крайбрежните райони на Черно море“ – BSB552 RedMarLitter, Програма "Черноморски басейн 2014-2020".